כמה עולה קופה רושמת?
בכל עסק שבו נעשה ממכר של מוצרים כמו חנויות בגדים או סופרמרקטים, יש צורך בקופה הרושמת את ההכנסות וההוצאות. בעבר קופות אלה היו בסיסיות מאוד ומכניות, אך כיום קופות רושמות מציעות שלל פונקציות מתקדמות לעסקים, כמו: ניהול של חברי מועדון, הזנת מחירים חדשים והנחות, הוצאת דוחות חכמים ועוד. כמה עולה פריט חיוני זה? על כך נענה בהמשך.
כמה עולה רכישה של קופה רושמת?
מרבית העסקים מבצעים רכישה של קופה רושמת משום שמדובר במוצר חיוני, שישרת אותם לאורך זמן. הרכישה כוללת כמובן תשלום חד-פעמי, שיהיה משתלם רק כאשר נעשה בפריט שימוש לאורך זמן. גם כאשר מדובר בעסקים מבוססים, סביר להניח שתיעשה רכישה של המוצר ולא השכרה. פעמים רבות התשלום אינו נעשה עבור הקופה הרושמת בלבד, אלא גם על תוכנת ניהול הקופה המאפשרת ביצוע של פעולות מתקדמות כמו: עדכון פריטים, חיבור בין מספר קופות, ניהול מלאי, ניהול פרטי עובדת, הפקת מסמכים ועוד.
העלות של קופה רושמת פשוטה תהיה כ-800 ש"ח בלבד. עבור קופות רושמות ממוחשבות תשלמו כבר בין 5,000-7,000 ש"ח.
כמה עולה השכרת קופה רושמת?
אפשרות נוספת העומדת לרשותם של עסקים היא לשכור את הקופה הרושמת, במקום לרכוש אותה. כך ניתן לשכור בחבילה אחת את המכשיר עצמו ולשלם על המנוי של תוכנת הניהול. אפשרות זו תהיה מצוינת עבור עסקים שעוד נמצאים בתחילת דרכם ומעוניינים לבחון את האפשרויות המתאימות להם, בין היצע הקופות הרושמות הקיימות בשוק. בנוסף, לעסקים מתחילים יש הוצאות גדולות רבות, דחופות הרבה יותר מאשר רכישה של קופות רושמות, לכן לתקופה מסוימת הן יכולות לשכור את המכשיר בלבד. השכרת קופה רושמת פשוטה תעלה כ-150 ש"ח. קופה ממוחשבת להשכרה תעלה כ-300 ש"ח.
על תוכנת הניהול משלמים דמי מנוי חודשיים, לפי כמות הפיצ'רים שדרושים לכם. למשל, על מנוי בסיסי לתוכנה תוכלו לשלם כ-10 ש"ח לחודש בלבד עבור יצירת מסמכים, רישום הכנסות והוצאות, חתימה דיגיטלית על מסמכים עבור משתמש אחד וקופה אחת בלבד. על גרסה מתקדמת מעט יותר תשלמו כ-30 ש"ח לחודש וזו כוללת פונקציות נוספות כמו אפשרויות תמיכה, גיבוי יומי אוטומטי, ניהול מלאי, בחירת עיצוב ואף גביית הוראת קבע, עבור כחמישה משתמשים.
ישנה גרסה מורחבת עוד יותר המאפשרת הדפסת צ'קים לספקים, יצירת מחירונים, יצירת עצי מוצר ותמיכה רבה עוד יותר, עבור כעשרה משתמשים.
ישנן גם תוספות הכרוכות בתשלום נוסף, כמו הוספה של מסוף לסליקת אשראי העולה כ-60 ש"ח, לצד עלות של התקנה חד פעמית העולה כ-300 ש"ח, הוספה של שעון נוכחות בעלות של כ-40 ש"ח לחודש. ניתן כמובן לבחור לצרף תוכנה בדמי מנוי חודשיים לקופה רושמת שאותה העסק כבר רכש.
כיום ישנן גם אפשרויות נוספות לניהול מכירות בחנויות, באמצעות אייפדים למשל, שעליהם מותקנת תוכנה, המאפשרת ניהול של כל הפרמטרים בנוסף לחיבור למגירה. ישנם גם מסופונים ידניים מסוגים שונים שבהם ניתן להשתמש.
לסיכום, העלויות של רכישת או שכירת קופה רושמת יכולות להיות מגוונות ביותר. הכול תלוי בצרכים של העסק ובגודל שלו. לכן, המחיר גם יהיה מותאם אישית לכל עסק בפני עצמו. יחד עם זאת המחירים המוצגים בפניכם במאמר זה הם מחירים מדויקים המשקפים בצורה ברורה את אפשרויות ההוצאה העומדות בפניכם. כך תוכלו לבחור איזו מבין האופציות היא הטובה ביותר עבורכם. כך תמצאו את הקופה הרושמת שתשרת אתכם בצורה הכי טובה.