כמה עולה לפתח סטארטאפ

סטארטאפ כידוע הוא מיזם טכנולוגי, המבוסס על רעיון פורץ דרך. כאשר הוא מצליח, הרווחים יכולים להיות עצומים אבל בשלבים הראשונים הוא דורש כסף ולא מניב אפילו הכנסה מינימלית. כיזמים או כבעלי רעיון טכנולוגי מסוג כלשהו, שאלה יסודית היא כמה באמת עולה לפתח סטארטאפ. בשורות הבאות נסביר על כך, נבהיר מה משפיע על עלויות הפתיחה (והפיתוח) וכן איך ניתן להוזיל עלויות.

הבסיס של מימון סטארטאפ

לפני שנסביר כמה עולה לפתוח סטארטאפ, נציין כמה דברים בסיסיים:

  1. לרוב הכסף מגיע לא רק מהכיסים של היזם אלא בעיקר משיתוף של משקיעים.
  2. מקובל כי גיוס כסף לסטארט אפ נעשה בשלבים. זאת אומרת שצריך להביא בחשבון לוחות זמנים ולקבוע "אבני דרך". רק לאחר השגת יעד מסוים, ניתן יהיה להגדיל את ההשקעות ולמשוך משקיעים נוספים להמשך הפיתוח.
  3. כדי לקבל מימון, יש להציג תוכנית עסקית ברורה ולהעריך לאילו סוגי לקוחות פונה המוצר שרוצים לפתח ומדוע הם יהיו מוכנים לשלם על המוצר.

מהו סכום המינימום הדרוש לפתיחת סטארטאפ

קשה להצביע עם סכום מינימום הדרוש לפתיחת סטארטאפ. יזם בעל יכולות טכניות יכול להתחיל עם פיתוח בסיסי אפילו בעזרת כמה אלפי שקלים, אבל כיום דוגמאות כאלה פחות נפוצות. סטארטאפ שמתחיל להיות בשל ובעל פוטנציאל מצריך השקעות של עשרות אלפי שקלים לפחות ולעיתים גם של מאות אלפי שקלים וגם מיליונים. כאשר מדובר על סטארטאפ שכולל צוות פיתוח וחותר להשקת אב טיפוס ופטנטים, סכום של מיליון דולר ולעיתים כפול מזה לא יהיה יותר מדי. יש המון משתנים שמשפיעים על העלות של פתיחת סטארטאפ, למשל:

  1. גודל ומורכבות – ככל שמדובר במיזם מורכב שמצריך יותר עובדים ויותר אנשי פיתוח, עלות ההקמה תהיה גבוהה יותר.
  2. סוג המוצר או איכות השירות שרוצים להשיק – פיתוח גדג'ט חביב או פיתוח אפליקציה בסיסית לא דורשים יותר מדי משאבים. אולם כאשר רוצים להשיק מוצר פורץ דרך, כאשר רוצים להשיק שירות טכנולוגי ייחודי שנותן הרבה ערך, נדרשים משאבים יותר גדולים.
  3. מורכבות הפיתוח – ככל שהפיתוח של הקונספט, האלגוריתם או אב הטיפוס מורכב יותר, כך עלות ההקמה תהיה גבוהה יותר. אם מדובר בשיפור של רעיונות קיימים, העלות יכולה להיות יותר נמוכה.
  4. פוטנציאל ולוחות זמנים – ככל שהפוטנציאל המסחרי של סטארטאפ מובהק יותר, כך ניתן לגייס סכום יותר משמעותי, מהר יותר. במידה ורוצים להאיץ את הפיתוח ולעמוד בלוחות זמנים קצרים, עלויות הפתיחה תהינה גבוהות יותר.

כיצד ניתן להוזיל עלויות

הוזלת עלויות של פתיחת סטארטאפים אפשרית בכמה דרכים:

  1. עובדים כשותפים – כאשר ניתן לשכור עובדים שהם בעצם שותפים, ניתן להוזיל עלויות שכר. חלוקת אופציות לעובדים מאפשרת להפחית עלויות שכר בשלבים ראשונים.
  2. מיקור חוץ – הוצאת שירותים שונים למיקור חוץ יכולה להוזיל עלויות.
  3. שימוש בתוכנות ואפליקציות חינמיות, במקום פתרונות בתשלום.
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email