כמה עולה שיש למטבח?

כמה עולה שיש למטבח

השיש הוא בין החלקים החשובים ביותר במטבח. הוא תופס חלק גדול מהחלל, ועליו אנחנו עורכים את רוב עבודת הבישול.
לפני שנתחיל, נבהיר כי אנו משתמשים במילה "שיש" במאמר זה במובן העממי, כשהכוונה היא למשטח העבודה שלנו במטבח, ולא לחומר "שיש", שהוא רק אחד ממיני המשטחים.

לפניכם סקירה קצרה של כמה מסוגי השיש הפופולריים ביותר למטבח:

אבן קיסר

זהו החומר הנפוץ ביותר למשטחי המטבח בישראל. הוא עשוי קוורץ שעבר עיבוד בתנאי חום ולחץ.
מדובר בגאווה לאומית, שכן חנות המפעל שוכנת בישראל ומייצאת את השיש בהצלחה לכל רחבי העולם.


יתרונות:
• הוא מגיע במגוון דגמים וסגנונות
• כיוון שהוא מיוצר במפעל ולא נחצב, אפשרויות העיצוב הן רבות
• הוא עמיד ואיכותי
• הוא קל לניקוי
• הוא משתלב היטב עם ציפוי קיר של קרמיקה למטבח
• ניתן להשיגו בטווח מחירים רחב המאפשר גמישות


חסרונות:
• הוא רגיש לחתכים
• הוא רגיש לחום
• הוא רגיש לחומרי ניקוי חזקים

מחיר: 800–2,500 שקלים למטר רבוע.

דקטון

הדקטון מיוצר בספרד משילוב של מינרלים שונים. זהו חומר בעל סגנון נקי, בהיר ומודרני.
יתרונות:
• הוא עמיד ביותר לחום: ניתן להניח עליו סיר רותח ללא חשש
• הוא עמיד לשריטות: ניתן לחתוך עליו מזון בסכין חדה מבלי להשאיר סימן
• הוא חזק ואיכותי
• הוא בעל מראה קלסי שלעולם לא יוצא מהאופנה

חסרונות:
• הוא יקר יחסית
מחיר: 1,500–2,800 שקלים למטר.

גרניט טבעי

לא להתבלבל עם גרניט פורצלן! הגרניט הטבעי אינו מיוצר במפעל, אלא נחצב ישירות מן האדמה. היופי הוא שלא תמצאו שני מטבחים זהים בעלי שיש גרניט טבעי.
הגרניט הוא אבן כהה המקנה למטבח מראה מודרני ועכשווי ביותר.
יתרונות:
• הוא ייחודי
• הצבע הכהה מצטיין בהסתרת כתמים
• הוא עמיד בפני חום
• הוא עמיד בפני שריטות
• הוא קל לניקוי
• הוא מתאים גם להתקנת כיורים למטבח
חסרונות:
• כיוון שמדובר בחומר טבעי, אי אפשר לדעת בוודאות איך הוא יראה בסיום ההתקנה
• הוא חזק מאוד אך גם נוטה להיסדקות אם נופל עליו חפץ כבד
• הוא יקר מאוד
מחיר: 1,900–3,500 שקלים למטר.

פורצלן

שיש פורצלן (שנקרא גם גרניט פורצלן) צובר פופולריות הולכת וגדלה בשנים האחרונות. הוא מהווה שילוב מוצלח במיוחד בין פונקציונליות למראה, והוא מתאפיין במראה קלסי שמשתלב היטב במטבחים הישראליים.
יתרונות:
• הוא מיוצר על ידי חברות שונות, כך שניתן להשיגו במגוון רחב של סגנונות ועיצובים
• הוא מיוצר במפעל ולא נחצב מהאדמה, מה שמאפשר גמישות עיצובית
• הוא עמיד לחום
• הוא עמיד בפני שריטות
• הוא עמיד לשחיקה ואינו דוהה במהלך השנים
• הוא קל לניקוי ולא נהרס כתוצאה משימוש בחומרי ניקוי חזקים
• הוא נטול נקבוביות, כך שהוא אינו אוצר לכלוך
חסרונות:
• הוא יקר יחסית
• כיוון שהוא מיוצר על ידי חברות רבות כל כך, יש בשוק גם דגמים לא איכותיים של פורצלן.
מחיר: 1,500–2,500 שקלים למטר.

נאוליט

הנאוליט הוא סוג שיש חדשני הצובר גם הוא תאוצה בזמן האחרון. הוא מיוצר בטכנולוגיה המשלבת גרניט ופורצלן וכך הוא מרוויח מכל העולמות.
יתרונות:
• הוא מגיע במגוון רחב של עיצובים, גוונים וסגנונות
• הוא עמיד בפני חום
• הוא עמיד בפני שריטות
• הוא חזק במיוחד
• הוא קל לניקוי

חסרונות:
• קיימים בשוק חיקויים זולים של הנאוליט שיש להיזהר מהם
• הוא יקר מאוד
מחיר: 2,400 – 3,200 שקלים למטר

התקנת שיש למטבח אינו עסק זול, אך שווה להשקיע בו. אחרי הכול, מדובר במוצר שאמור ללוות אותנו שנים רבות, והחלפתו תהיה יקרה אף יותר. לפני שאתם בוחרים שיש, הגדירו היטב את המטרות שלכם. ערכו רשימה של התכונות החשובות לכם ביותר, והחליטו מהו התקציב העומד לרשותכם, כדי שתמצאו את זה שעונה לכל דרישותיכם ולא תתבלבלו בין מבחר הדגמים והסגנונות.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email